De Moezel

Bezienswaardigheden, uitstapjes, evenementen en nog veel meer ...

Uitstapjes

De Moezel ontdekken. Briedel is centraal gelegen.
Wij helpen u graag met het plannen van uw uitstapjes.


ca.
50 min

Trier

De mooie en oudste stad langs de Moezel, Trier, heeft vele eeuwen van architectuur en cultuurgeschiedenis te bieden. Gotische, romantische en barokke gevels wisselen elkaar in hoog tempo af. Oude straatjes met vakwerkhuizen en idyllische plekken nodigen u uit om een ontdekkingstocht te maken in deze levendige stad.

ca.
30 min

Bernkastel-Kues

Het wijndorp Bernkastel-Kues is het bolwerk van talrijke feesten die zich veelal afspelen in middeleeuwse sferen. U vindt vakwerkhuizen, Burg ruïne Landshut in Bernkastel en “Cusanusstift” met zijn “ wijncultuur centrum” in Kues aan de overkant daarvan.

ca.
30 min

Cochem

Boven in de wijnstad Cochem vindt men de aloude Rijksburg. De historische oude binnenstad bestaat uit pittoreske vakwerkhuizen, idyllische straatjes en delen/overblijfselen van de middeleeuwse vesting. Een oud klooster en twee burchten vertellen de lokale geschiedenis en de Moezelpromenade nodigt uit tot wandelen.

ca.
60 min

Koblenz

De oude binnenstad van Koblenz maakt met zijn grote scala aan beroemde en sacrale gebouwen een veelzijdige indruk. Idyllische steegjes en mooie plekjes nodigen uit tot wandelen en ontspannen. Hier in deze stad aan de voet van de vesting Ehrenbreitstein, op de Duitse hoek komen de Moezel en Rijn samen.

ca.
25 min

Beilstein

Beilstein is 1 van de mooiste en meest mysterieuze Moezel wijndorpen. Pittoreske gebouwen met elkaar verbonden door kleine steegjes en smalle straatjes. Burg Metternich, de voormalige Joodse Synagoge en de Kloosterkerk St. Josef vertellen de gevarieerde geschiedenis van dit oude dorp.

ca.
5 min

Zell an der Mosel

Deze stad is bekend vanwege zijn “ Zwarte Kat Wijnen” en ligt niet ver van de Marienburg. Deze gastvrije stad is met zijn beroemde steile hellingen zeer geschikt voor mooie wandelingen in dit Moezelgebied. De middeleeuwse Ronde Toren is hierbij uw oriëntatiepunt.

Evenementen

... geniet tijdens uw verblijf van de wijn en wijnspecialiteiten waarmee de Moezel wereld beroemd is geworden.

im
Ort

Het “Schöffenmahl”

Es wird bekannt gegeben:
Sinds 2005 word de in 1773 per rechterlijk besluit ingestelde Jurymaaltijd weer jaarlijks in ere hersteld en georganiseerd door de Cultuur en Geschiedenis vereniging van Briedel.

Het historische “Schöffenmahl”, vindt plaats op de eerste zaterdag na de dag van het Hoogfeest van het Allerheiligst Sacrament (Fronlaichnam).

Deze middeleeuws feestmaaltijd, gegeven in de oude binnenstad, bestaat uit een 6 gangen maaltijd begeleid door bijpassende Briedeler wijnen.

im
Ort

Wijnfeest

Het Briedeler Herzchen wijnfeest wordt gegeven in een grote feesttent met geselecteerde topwijnen en specialiteiten. Het feest vindt plaats in het eerste weekeinde van Augustus.

im
Ort

Drakenbootraces

Briedeler Drakenbootraces is een groot evenement aan de Moezel en vindt altijd plaats op “wijnfeest zondag”.